STAD OP DE KAART

In 2017 stond intensieve samenwerking met belangrijke partijen en de regio centraal om Arnhem als vitale stad op de kaart te houden en te versterken. Dit heeft geresulteerd in:

  • beeldbepalende evenementen waarbij naast het internationale Velocity op 13 en 16 juni, de Bridge to Liberation Experience en Living Statues opnieuw bijzondere hoogtepunten waren;
  • met de herinrichting van de openbare ruimte en de opening van de Sint Jansbeek op 8 december heeft de Binnenstad weer een enorme impuls gekregen;
  • met een eervolle 2e plaats bij de verkiezing tot Beste Binnenstad van het jaar 2017-2019 heeft Arnhem zich opnieuw op de kaart gezet. Uit het juryrapport:

"De jury is zeer te spreken over de 7straatjes die een prachtige aanwinst vormen voor de Arnhemse binnenstad. Ook de projecten met de nieuwe sfeerverlichting en het terughalen van de Jansbeek in de binnenstad ziet de jury als positieve ontwikkelingen, voortgekomen uit de goede samenwerkingsverbanden".

  • ook op vele andere punten is Arnhem op de kaart gezet zoals bijvoorbeeld blijkt uit de activiteiten van Bureau Brussel en de VR roadtour die in 2017 is ontwikkeld.